گیاهان آپارتمانی

نحوه استفاده از کود مایع برای گیاهان آپارتمانی

نحوه استفاده از کود مایع برای گیاهان آپارتمانی

امروزه افراد زیادی از گل و گیاهان آپارتمانی در منزل و محیط کار نگهداری می‌کنند. نگهداری از گیاهان آپارتمانی کار چندان سختی نیست و کافیست اطلاعاتی در رابطه با شرایط نگهداری از گیاه داشته باشید. یکی از نکاتی که در پرورش و نگهداری از گیاه مهم است، کوددهی آن است. تمام گیاهان برای رشد بهتر نیاز به کود مناسب دارند. کودهای گیاهان در انواع مختلفی چون کود مایع موجود هستند. کود مایع یکی از بهترین کودهایی است که می‌توان از آن برای رشد گیاه و بهبود وضعیت آن استفاده کرد. به دلیل اهمیت این موضوع، در این مطلب به بررسی نحوه استفاده از کود مایع برای گیاهان آپارتمانی می‌پردازیم.

کودهای مایع به چه صورت هستند؟

 

کودهای مایع به چه صورت هستند؟

 

کود مایع یکی از کودهای مناسب برای گیاهان آپارتمانی است. این کود از مواد مغذی مورد نیاز برای رشد گیاه برخوردار بوده و می‌تواند به خوبی ریشه گیاهان را تقویت کند. بسته به این که از چه نوع گیاهی نگهداری می‌کنید، باید کود مایع را در زمان مناسب به کار ببرید. برخی از گیاهان به مواد مغذی بیشتری نیاز دارند و باید فواصل کوددهی‌شان کوتاهتر باشد. برای مثال ممکن است برخی از گیاهان با هر آبیاری نیاز به کوددهی داشته باشند. فرمولاسیون کود مایع به گونه‌ای است که علاوه بر رساندن مواد غذایی به گیاه، باعث تقویت خاک و افزایش مواد مغذی موجود در آن خواهد شد. با استفاده از کود مایع می‌توان به راحتی عناصر غذایی مورد نیاز گیاه را تامین کرده و رشد آن را افزایش داد. از عناصر موجود در کودهای مایع می‌توان به پتاسیم، فسفر و نیتروژن اشاره کرد. در ادامه با خصوصیات بهترین کود مایع برای گیاهان آپارتمانی آشنا خواهیم شد.

نقش عناصر موجود در کود مایع چیست؟

 

نقش عناصر موجود در کود مایع چیست؟

 

همانطور که اشاره داشتیم بیشتر کودهای مایع شامل عناصری چون پتاسیم، فسفر و نیتروژن هستند. هر کدام از این عناصر نقش ویژه‌ای در رشد گیاهان آپارتمانی دارند. در اینجا به طور جداگانه به نقش هر کدام از عناصر اشاره می‌کنیم:

  • نقش عنصر پتاسیم کود مایع: پتاسیم نقش اساسی در رشد و تولید مثل گیاه دارد. در صورتی که این عنصر در گیاه کاهش پیدا کند، موجب خشکی و کاهش مقاومت گیاه در برابر آفات و بیماری‌ها خواهد شد. با استفاده از کود مایع حاوی پتاسیم، می‌توان رشد ریشه را افزایش داده و تحمل آن را در برابر خشکی بهبود بخشید. همچنین پتاسیم سبب بهبود اندازه، رنگ و شکل گیاه می‌شود. برای همین پتاسیم یکی از عناصر مهم و حیاتی برای گیاهان آپارتمانی محسوب می‌شود.
  • نقش عنصر فسفر کود مایع: عنصر فسفر در رشد ریشه گیاه تاثیر زیادی دارد. برای همین وجود آن در کود مایع، بسیار مهم است. با استفاده از کود مایع فسفر بالا، رشد ریشه گیاه تحریک شده و باعث ثبات آن در خاک می‌شود.
  • نقش عنصر نیتروژن کود مایع: نیتروژن از عناصری است که در رشد شاخه و برگ گیاهان تاثیر زیادی دارد. این عنصر موجب افزایش رشد و فتوسنتز گیاهان شده که به موجب آن مزایای زیادی برای گیاه فراهم می‌شود. برای مثال نیتروژن سبب تولید کلروفیل گیاه و سبزینگی برگ‌های گیاه می‌شود.

مزایای استفاده از کود مایع برای گیاهان آپارتمانی

 

مزایای استفاده از کود مایع برای گیاهان آپارتمانی

 

استفاده از کود مایع حاوی عناصر مهم، مزایای زیادی را برای گیاهان آپارتمانی به همراه دارد. این کودها قادرند تمام مواد غذایی لازم جهت رشد گیاهان را به آنها برسانند. از جمله مزایای استفاده از کود مایع برای گیاهان آپارتمانی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کود مایع جذب آسانی دارد و از طریق برگ و خاک قابل جذب است. برای همین با استفاده از آن می‌توان به راحتی گیاهان آپارتمانی، باغبانی و زراعی را کوددهی کرد.
  • کود مایع نسبت به کودهای دیگر جذب سریعتری دارد. برای همین استفاده از آن به صورت محلول پاشی، باعث جذب سریع در گیاه خواهد شد.
  • زمانی که از کود مایع برای گیاه استفاده شود، عناصر غذایی به طور دقیق به گیاه می‌رسد. برای همین می‌توان بر روی تغذیه گیاه کنترل داشت و از کمبود مواد مغذی به آن جلوگیری کرد.
  • علاوه بر عناصری چون پتاسیم و نیتروژن، مواد دیگری چون آهن و منگنز در کود مایع وجود دارد. این مواد باعث افزایش مقاومت گیاه در برابر استرس‌های حرارتی و آبی می‌شوند. در نتیجه عملکرد و راندمان گیاه افزایش پیدا می‌کند.
  • با تغذیه گیاه توسط کود مایع، از شوک شدن آن هنگام جابجایی‌های ناگهانی و تعویض گلدان جلوگیری خواهد شد.

نحوه استفاده از کود مایع برای گلهای آپارتمانی به چه صورت است؟

 

نحوه استفاده از کود مایع برای گلهای آپارتمانی به چه صورت است؟

 

همانطور که گفتیم کود مایع یکی از بهترین کودها برای گل و گیاهان آپارتمانی است. استفاده از این کود بسیار آسان بوده و می‌توان بدون هیچ مشکلی از آن استفاده کرد. در درجه اول باید یک کود مایع با عناصر لازمه را خریداری کنید. پس از خرید بهترین کود برای رشد گیاهان آپارتمانی، با توجه به تعداد گیاهان و نیازشان چند قطره از آن را در یک لیتر آب حل کنید. بهتر است برای گیاهانی که شادابی خود را از دست داده‌ و حالت ناسالمی دارند، از مقدار کود بیشتری استفاده شود. پس از آن باید گیاهان را با استفاده از محلول به دست آمده آبیاری کرد. کود مایع بیشتر از راه ریشه‌ها جذب گیاه می‌شود و برای همین باید آن را به داخل خاک گلدان ریخت. نحوه کود دادن به گیاهان آپارتمانی بسیار ساده است و تنها کافیست در فصول رشد یعنی بهار و تابستان، این کار به طور منظم‌تر و بیشتری انجام شود. توجه داشته باشید بیشتر کودهای مایع حاوی دستورالعمل هستند و میزان مصرفشان روی شیشه درج شده است. در صورتی که در مقدار کود مناسب برای گیاه شک داشتید، می‌توانید طبق دستورالعمل موجود گیاه را کوددهی نمایید.

بهترین زمان مناسب برای کوددهی گیاهان آپارتمانی

به طور کلی می‌توان گفت تمام گیاهان در زمان رشد نیاز به کوددهی دارند. رشد گیاهان در فصل بهار و تابستان است. برای همین بهترین زمان برای کوددهی گلهای آپارتمانی، در این فصول است. در فصول زمستان و پاییز که خزان گیاه شروع می‌شود، نیاز گیاه به کوددهی کمتر خواهد شد؛ چرا که در این فصل‌ها شرایط نوری و دمایی گیاهان تغییر پیدا می‌کند و رشد گیاه کمتر می‌شود. البته ناگفته نماند که در فصل پاییز و زمستان نیز می‌توان از کودهای دیگری برای گیاه آپارتمانی استفاده کرد. برای مثال کودهای مایع که حاوی پتاسیم بیشتری هستند، در فصل پاییز باعث قوی شدن سیستم ریشه و سلامت گیاه می‌شوند. برای استفاده از کود مایع برای گیاهان آپارتمانی، در فصل بهار و تابستان آن را در  غلظت بیشتر و در فصل پاییز و زمستان آن را در غلظت کمتری استفاده کنید. علاوه بر این فواصل کوددهی در گیاهان بسته به فصل باید تغییر پیدا کند. مقدار کوددهی گیاهان آپارتمانی بستگی به نوع و خانواده گیاه دارد. برخی از گیاهان هر دو هفته یک بار و برخی دیگر ماهی یک بار به کوددهی نیاز پیدا می‌کنند.

آیا می‌توان کود مایع را بر روی برگ‌های گیاه اسپری کرد؟

 

آیا می‌توان کود مایع را بر روی برگ‌های گیاه اسپری کرد؟

 

برای تمام گیاهان راه اصلی جذب مواد غذایی، از طریق ریشه است. از آنجایی که برگ‌ها دارای کوتیکول مومی هستند، ورودی مواد مغذی و آب را به گیاه محدود می‌کنند. برای همین زمانی که از محلول پاشی بر روی برگ‌ها استفاده شود، مواد مغذی جذب شده گیاه کمتر خواهد بود. در واقع زمانی که از کود مایع حاوی پتاسیم، فسفر و نیتروژن برای گیاه استفاده می‌شود، مقدار جذب این مواد از طریق برگ به نصف خواهد رسید. پس می‌توان گفت محلول پاشی بر روی برگ‌ها باعث می‌شود تا این سه ماده مهم به مقدار مناسب جذب گیاه نشوند. بیشتر افراد روش محلول پاشی را به عنوان یک مکمل در کنار استفاده از کودهای پودری در نظر می‌گیرند. مشکل دیگری که در رابطه با محلول پاشی وجود دارد این است که برخی مواقع این کار سبب مسمومیت و آسیب به گیاه می‌شود. دلیل آن این است که غلظت‌های بالای مواد مغذی که از راه برگ جذب می‌شوند، می‌تواند منجر به سوختگی برگ‌های گیاه شود. برای همین بهتر است کوددهی را تنها از طریق آبیاری به ریشه گیاه انجام داد.

جمع بندی

برای کوددهی به گیاهان آپارتمانی می‌توان از کودهای مختلفی استفاده کرد. در میان کودهای موجود، کود مایع یکی از بهترین کودهای مناسب گیاهان آپارتمانی (best fertilizers for houseplants) است. کود مایع مواد مغذی مورد نیاز برای رشد گیاه را دارد و می‌تواند به خوبی ریشه گیاهان را تقویت کند. این کودها علاوه بر رساندن مواد غذایی به گیاه، باعث تقویت خاک و افزایش مواد مغذی موجود در آن می‌شوند. در نتیجه استفاده از آنها باعث رشد و سلامت بیشتر گیاهان خواهد شد. کودهای مایع حاوی عناصر مهمی چون پتاسیم، فسفر، نیتروژن، آهن و.. هستند که هر کدام از این عناصر نقش مهمی در رشد گیاه دارند. استفاده از کود مایع برای گیاهان آپارتمانی بسیار راحت است و به صورت محلول در آب و حین آبیاری به گیاه داده می‌شود. با توجه به نوع گیاه و نیاز آن، کوددهی به گیاه را در فواصل منظمی انجام دهید و رشد آن را بهبود ببخشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *